Over Kees

IMG_4697

IMG_1377

Ontspannen leren door aandachtig werken


Kees heeft een aangeboren handigheid in de omgang met materialen, werkt intuïtief en aandachtig en kan zo tot onverwachte oplossingen voor complexe situaties komen. Bij het maken van zijn meubelen laat hij zich inspireren door de materiaalkenmerken van dat moment en door de persoon en sfeer van de opdrachtgever. Ook na levering blijft hij betrokken bij zijn meubelen.

Veelzijdigheid is het kenmerk van Kees zijn opleidingen. Zo heeft hij filosofie gestudeerd, een kunstacademie bezocht en een opleiding maatschappelijke zorg gevolgd. Hierbij is zijn focus altijd gericht op verdieping én toepassing. Als meubelmaker is Kees vooral autodidact. In zijn dagelijks leven inspireren Zen en Tao hem regelmatig.

Zijn loopbaan is Kees begonnen als zelfstandig meubelmaker en scheepstimmerman. Het intimmeren van schepen vraagt een groot aanpassings- en inlevingsvermogen. Daarna heeft hij ruime ervaring opgedaan als werkbegeleider van mensen met een psychiatrische problematiek en mensen met een verstandelijke beperking. In dit werk heeft hij steeds weer gezien dat ieder mens van nature geneigd is zich te ontwikkelen. Zonder diep in te gaan op de oorzaken van een gestagneerde ontwikkeling komt die ontwikkeling vaak vanzelf weer op gang als de directe omstandigheden hier weer toe uitnodigen.

Over perfectie zegt Kees: perfectie op zich is saai. Perfecte onderdelen kunnen pas tot hun recht komen als er in een werk ook imperfecties te vinden zijn.

Kees is betrouwbaar, rustig, vriendelijk, eigenwijs en gemakkelijk in de omgang.